Koningsnacht op Urk 'gevierd' met traditionele brandjes

URK • Wo 27 april 2022 | 9:05 • Woensdag 27 april 2022 | 9:05

Koningsnacht op Urk is relatief rustig verlopen. Er waren een paar kleine brandstichtingen. Het brommerrijden zonder uitlaat bij zonsopkomst, een traditie op Koningsdag onder de jongeren van Urk, vond ook weer plaats.

Aan het begin van de nacht brandde een caravan uit aan het Keteldiep. Later in de nacht werd een aanhanger met bouwafval in brand gestoken aan de Holkenkamp. Net na zonsopkomst woedde er twee keer brand op de rotonde van De Akkers, een centrale plek voor de jeugd tijdens het brommerrijden. Er ging onder meer een auto in vlammen op. De brandweer bluste in totaal vier kleine branden.

Vanwege de ongeregeldheden in het verleden, was er net zoals de afgelopen jaren cameratoezicht op De Akkers en rondom het Wilhelminapark. De politie was met meerdere agenten aanwezig en trad op waar nodig. Het is nog onbekend of er aanhoudingen zijn verricht of boetes zijn uitgedeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel