Provincie koopt wolfwerende rasters vanwege 'vermoedelijke' wolf

FLEVOLAND • Di 26 april 2022 | 15:36 • Dinsdag 26 april 2022 | 15:36

De provincie Flevoland heeft mobiele wolfwerende rasters aangeschaft om veehouders te beschermen tegen een mogelijke wolf. Een week geleden werden bij een schapenhouder uit Bant dode schapen gevonden. In een brief schrijft de provincie dat er 'vermoedelijk' een wolf actief is in de Noordoostpolder.

BIJ12, het bureau dat voor provincies onder meer de wolvenschade afhandelt, heeft bij de aangevallen schapen DNA afgenomen. Daarmee wordt onderzocht of de schapen inderdaad slachtoffer zijn geworden van een wolf. Het DNA moet ook uitwijzen of het wolvenpaar dat in Friesland zit dan een uitstapje naar Flevoland heeft gemaakt of dat het eventueel om een andere wolf gaat.

Een schapenhouder in Flevoland heeft automatisch recht op een schadevergoeding, als een dier aangevallen wordt door een wolf. Dit wordt geregeld door BIJ12. Er wordt door alle Nederlandse provincies gewerkt aan een gezamenlijk Interprovinciaal Wolvenplan. Dat verschijnt waarschijnlijk dit najaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel