Partij voor de Dieren wil opheldering over dode bijen

ALMERE • Vr 29 april 2022 | 11:09 • Vrijdag 29 april 2022 | 11:09

De Partij voor de Dieren in de Almeerse gemeenteraad wil opheldering over de dode bijen op het Floriade-terrein. Raadslid Marjolijn Veenstra heeft de organisatie van het evenement vragen gesteld over dierenwelzijn op het park. Donderdag kwam aan het licht dat er massaal bijen doodgaan op de Floriade door een constructiefout in een bijenkast.

De insecten zaten in een ongebruikelijke kast, met doorzichtige wanden. Daardoor is goed te zien wat zich binnenin afspeelt, maar volgens imkers is de constructie onverantwoord. Bijen hebben een donkere ruimte nodig zodat ze niet oververhit raken. Een groot deel van de bijen is al dood en ligt op de bodem van de kast.

Veenstra wil onder meer weten waarom er wordt geëxperimenteerd met de bijen: “Spelen met dierenwelzijn is natuurlijk altijd een kwalijke zaak.” Ze wil precies weten wat er mis is met de kast en of die inmiddels al is weggehaald. Veenstra: “We moeten ons überhaupt afvragen of de bijen wel terug moeten naar de Floriade.”

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel