Dronten heeft als eerste in Flevoland een nieuwe coalitie

DRONTEN • Ma 2 mei 2022 | 18:02 • Maandag 2 mei 2022 | 18:02

Het CDA, Leefbaar Dronten, de SP en D66 hebben maandagmiddag in Biddinghuizen hun nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. En daarmee is Dronten de eerste gemeente in Flevoland met een nieuw akkoord.

Het gaat om afspraken op hoofdlijnen. De focus ligt op de groei van de gemeente zoals het bouwen van huizen, voorzieningen en bereikbaarheid.

"Dat Dronten gaat groeien dat is duidelijk", legt beoogd wethouder van het CDA Siert Jan Lap uit. "Ook onze inwoners en hun kinderen hebben woningen nodig. De vraag is hoe gaan we groeien, willen we een dorp blijven of een stad worden. We willen dat graag met de raad én de inwoners gaan neerzetten en dan zal daar het college mee aan de slag moeten."

Ook staat in het coalitieakkoord dat het vertrouwen tussen de burgers en gemeente Dronten teruggewonnen moet worden. "Klopt, alleen samen kom je verder", vertelt Siert Jan Lap. "Want als je langs elkaar heen praat en die ander niet waardeert op de plek waar hij zit dan realiseer je uiteindelijk niet wat je met elkaar wilt."

Het nieuwe college kent drie nieuwkomers. Naast Peter van Bergen van Leefbaar Dronten die al twee termijnen achter de rug heeft, maken Lazise Hillebregt van D66, Siert Jan Lap van het CDA en Peter Duvekot van de SP hun entree.

De beëdiging van het nieuwe college staat gepland op 12 mei.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel