Amsterdammers met krappe beurs gratis naar Floriade

ALMERE • Di 3 mei 2022 | 13:32 • Dinsdag 3 mei 2022 | 13:32

Amsterdammers met een krappe beurs, die een stadspas met groene stip hebben, mogen deze maand gratis naar de Floriade in Almere. De stadspas met groene stip is voor korting op sport en culturele activiteiten voor inwoners en hun hele gezin. Zo kunnen Amsterdammers bijvoorbeeld ook gratis waterfietsen of kanoën in het Amsterdamse Bos of naar het Rijksmuseum.

In Almere krijgen inwoners met een krappe beurs ook de kans om gratis naar de Floriade te gaan. De gemeente stelt 2250 kaarten beschikbaar. Geïnteresseerden konden zich vanaf januari melden. Elke maand komen 375 van deze 2250 kaarten beschikbaar.

Per huishouden kunnen er in Almere drie kaarten worden aangevraagd. Daar zit ook het vervoer per shuttlebus bij en per persoon een consumptiebon. Een woordvoerder van de gemeente: ''De ervaring tot nu toe (feb t/m april) leert dat de maandelijkse hoeveelheid beschikbaar gestelde kaarten voldoende is.''

Volgens de gemeente zijn de Almeerse vrijkaarten niet helemaal vergelijkbaar met de Amsterdamse pas. Die voorziet namelijk niet in vervoer en consumpties en is alleen in de maand mei geldig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel