Wandelgebied in Oostvaardersplassen dicht wegens droogte

LELYSTAD • Vr 6 mei 2022 | 11:53 • Vrijdag 6 mei 2022 | 11:53

Staatsbosbeheer sluit wandelgebied De Driehoek in de Oostvaardersplassen vanwege de aanhoudende droogte vanaf maandag voor recreanten. Het gebied is nodig om de heckrunderen te laten grazen. Door de droogte groeit er in de Oostvaardersplassen weinig gras voor de dieren. Bovendien vreten op dit moment tienduizenden brandganzen hele velden kaal, zeggen de boswachters.

De Driehoek ligt vlakbij het bezoekerscentrum. Het gebied is in de winter altijd dicht om de heckrunderen en de konikpaarden meer ruimte te geven. De Driehoek ging op 30 april open, maar gaat nu dus voor onbepaalde tijd dicht.

Volgens de boswachters is het gebrek aan gras vooral bij de heckrunderen te zien aan hun conditie. Die zou in de lente snel moeten verbeteren, maar dat gebeurt nog niet. Daarom is besloten extra grasland beschikbaar te maken.

Het beschikbare gras is ook erg kort doordat tienduizenden ganzen in natuurgebied grazen. Die vertrekken over enkele weken naar hun broedplekken in Noord-Rusland en op Spitsbergen. Heckrunderen kunnen het korte gras niet meer eten. Konikpaarden hebben er minder moeite mee, maar ook voor die grazers is het beter als er extra gras beschikbaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel