Kamervragen over lager uitgevallen afschot Oostvaardersplassen

LELYSTAD • Do 12 mei 2022 | 15:00 • Donderdag 12 mei 2022 | 15:00

De Partij voor de Dieren (PvdD) in de Tweede Kamer heeft schriftelijke vragen ingediend over het afschot in de Oostvaardersplassen. Kamerlid Leonie Vestering wil van de minister weten hoeveel dieren er afgelopen winter afgeschoten zijn, en wat de minister ervan vindt dat er minder edelherten zijn gedood dan gepland was.

Daarnaast wil de partij weten of de konikpaarden -naast afgeschoten- nog op een andere manier afgemaakt worden. De PvdD doelt daarmee op een uitspraak van een van de boswachters. Die zei dat konikpaarden makkelijker te doden zijn dan edelherten. "De paarden blijven gewoon wel staan en we hebben een groot deel in de vangweide gehad; dan gaat het op een andere manier", staat in een artikel van de NOS.

De partij wil verder weten of er sprake is geweest van drijfjacht bij het afschieten, en of er rapportages over de gezondheid van de dieren in het natuurgebied met de Kamer gedeeld kunnen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel