Huidige plannen voor flat Karveel ingetrokken

LELYSTAD • Di 24 mei 2022 | 12:06 • Dinsdag 24 mei 2022 | 12:06

De bouwplannen voor een nieuw kerkgebouw en een flat in het Karveel in Lelystad zijn ingetrokken. Dat bevestigt de voorzitter van de kerk Het Anker. Volgens hem was er zo veel bezwaar tegen het huidige plan, dat er nu eerst gewerkt gaat worden aan een nieuw idee.

De ontwikkelplannen hebben in het Karveel voor veel ophef gezorgd. Eind vorig jaar werden buurtbewoners onaangenaam verrast toen ze via de media voor het eerst over de plannen hoorden. Ook dat het om hoogbouw ging, maakte het er niet beter op. In april gingen de kerk, de ontwikkelaar en de buurtbewoners samen om tafel om de plannen en de onvrede te bespreken.

'Betere communicatie'
Naar aanleiding van die avond is de conclusie getrokken dat er beter een nieuw plan gemaakt kan worden, aldus kerkvoorzitter Jan Korf. "Eén dat meer tegemoet komt aan de opmerkingen van de buurt." Het is de bedoeling dat het nieuwe plan voor de zomervakantie met de buurt besproken kan worden. "We hebben geleerd van de communicatie zoals het eerst ging. We willen goed contact onderhouden met de buurt, dus ze weten precies wat het proces nu is en waarom dat zo verloopt."

Het zou bijvoorbeeld geen zin hebben om het eerst met de buurt en dan pas met de gemeente te bespreken, legt Korf uit. Want als het plan op gemeentelijk niveau niet past, is een bespreking met de buurt ook zinloos geweest. Daarom wordt het eerst getoetst bij de gemeente, daarna voorgelegd aan de kerkgemeente en dan wordt erover gepraat met de buurt.

Nog geen definitieve plannen
Korf benadrukt dat het om een conceptplan gaat. "We zitten echt nog in de onderzoeksfase. Dus het nieuwe plan is een van de scenario's, we zijn nog aan het onderzoeken wat haalbaar is en wat past. Er zijn nog helemaal geen definitieve plannen gemaakt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel