Stakingen busvervoer, gevolgen voor reizigers onduidelijk

FLEVOLAND • Ma 30 mei 2022 | 19:00 • Maandag 30 mei 2022 | 19:00

Buschauffeurs in Lelystad, Dronten en Emmeloord gaan dinsdag staken voor een betere cao. Het is nog niet bekend wat dit voor reizigers betekent, zegt FNV Streekvervoer. Er is namelijk nog geen zicht op hoeveel chauffeurs gaan staken. Mensen die met de bus willen moeten er wel rekening mee houden dat de bussen de hele dag onregelmatig zullen rijden.

Ook Arriva, dat het vervoer in Lelystad verzorgt, waarschuwt voor verstoringen in en om de stad. "Arriva probeert zoveel mogelijk de normale dienstregeling te rijden. Pas op het laatste moment zal duidelijk zijn of er ritten uitvallen door de staking. Als dat het geval is, dan wordt dat zo snel mogelijk verwerkt in de diverse digitale reisplanners en -apps." De vervoerder raadt reizigers dan ook aan kort van tevoren pas de reis te plannen of een dag de fiets of auto te pakken als je die hebt.

Het regiovervoer in Noordelijk en Oostelijk Flevoland valt onder OV Regio IJsselmond. Die maatschappij raadt mensen ook aan zo kort mogelijk van tevoren pas de reis te plannen en de website en sociale media van de organisatie in de gaten te houden. "Op dit moment is de exacte omvang van de hinder nog niet duidelijk."

Met de stakingen willen de vakbondsleden van de FNV onder meer een hogere beloning afdwingen om zo meer jonge chauffeurs te trekken. Vakbond CNV Vakmensen ging eerder al akkoord met een nieuwe cao. De chauffeurs die daarbij aangesloten zijn zullen dus niet staken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel