Toekomstvisie: kustomgeving gevarieerder en aantrekkelijker maken

LELYSTAD • Wo 1 juni 2022 | 22:16 • Woensdag 1 juni 2022 | 22:16

Hoe wordt de kustomgeving rondom Bataviahaven in Lelystad gevarieerder en aantrekkelijker voor bewoners en bezoekers? De gemeente is bezig met een toekomstvisie voor het versterken van de lokale economie en het verbeteren van het woon- en leefklimaat.

"Dit gebied gaat echt een metamorfose ondergaan", zegt wethouder Adam Elzakalai van economische zaken. "Dit wordt het leisuregebied van Flevoland en ver daarbuiten. Rondom Batavia Stad en het museum wordt de leisure echt intensiever." Ook moet er een hotel komen om meer bezoekers naar Lelystad te trekken.

Woningbouw
De provincie Flevoland wil tot 2050 groeien van 170.000 woningen naar 300.000 woningen, bijna een verdubbeling. Ook Lelystad wil rond de haven een steentje bijdragen. Elzakalai: "In de verkenning wordt nu rekening gehouden met 3.000 woningen die kunnen worden toegevoegd. Wellicht dat er in de toekomst nog iets in kan veranderen." De woningen moeten volgens de visie tussen de bestaande bouw en het werkeiland van Lelystad Haven komen.

Naast een nieuwe woonwijk waarvoor een stuk water zal worden opgeofferd, zijn er plannen voor een lange boulevard met horeca en een strand. Niks staat nog vast. "De verkenning hebben we, daarmee gaan we de boer op", schetst de wethouder het verloop van de discussie. "Om zo leuke partijen te interesseren om met ons samen de toekomst van Lelystad vorm te geven. Zodat we over een jaar of vijf een heel mooi gebied hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel