Werkorganisatie gaat onderzoek Lelylijn coördineren

FLEVOLAND • Vr 24 juni 2022 | 6:00 • Vrijdag 24 juni 2022 | 6:00

Een speciale werkorganisatie gaat het onderzoek naar de aanleg van de Lelylijn coördineren. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekendgemaakt. Daarmee breekt volgens het ministerie een nieuwe fase in de uitwerking de spoorverbinding aan.

De Lelylijn moet Lelystad verbinden met Groningen via Emmeloord, Heerenveen en Drachten. Door de komst van de spoorlijn wordt de reistijd tussen de Randstad en Noord-Nederland verkort. De Lelylijn is opgenomen in het regeerakkoord. Volgens dat akkoord zou de lijn er in 2038 moeten liggen. Het kabinet heeft daar 3 miljard euro voor gereserveerd. De lijn wordt mogelijk deels betaald met Europees geld.

De werkorganisatie komt voort uit het Deltaplan Noordelijk Nederland. Daarin werken het ministerie en de provincies Flevoland, Groningen, Friesland en Drenthe samen. Bewoners, belanghebbenden en andere regionale overheden zullen ook betrokken worden bij het onderzoek.

In het onderzoek wordt onder andere gekeken naar een voorkeursvariant. Verder worden ook de kosten, het draagvlak en de mogelijke financiering in kaart gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel