Boerenprotest op viaduct boven de A6

LELYSTAD • Ma 27 juni 2022 | 20:29 • Maandag 27 juni 2022 | 20:29

Een aantal boeren is maandagavond op het viaduct van de Praamweg over de A6 bijeengekomen om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de overheid. Zo'n veertig trekkers stonden op de weg en in de berm. Er werd met vlaggen gezwaaid naar het tegemoetkomend verkeer uit de richting van Almere.

"U hoort het, er is respons genoeg", zegt boer Paul van Elderen uit Zeewolde. Onder hem door raast het instemmend toeterende en met de lichten knipperende verkeer. "Wij protesteren hier tegen het stikstofbeleid van Rutte IV", zegt hij. "Vorige week is een stikstofkaart gepubliceerd. Ik wil niet veel zeggen maar, ik denk dat die van leugens en bedrog aan elkaar hangt."

"Er wordt niet goed naar ons geluisterd", zegt een andere akkerbouwer. Ze wordt onderbroken door een hard toeterende vrachtwagenchauffeur die ter ondersteuning z'n duim omhoog steekt. "Veel mensen ondersteunen ons. We proberen het ook vriendelijk te houden."

De groep, die vooral uit boeren uit de omgeving van Zeewolde bestaat, zegt bewust op deze vreedzame manier aandacht te vragen voor de problematiek. Van Elderen: "Wij willen niet tot overlast zijn van mensen die graag naar huis willen."

Eerder op de avond zorgde een groep boeren bij Emmeloord wel voor overlast op de A6 door daar een afslag en oprit van de snelweg te blokkeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel