Floriade laat abonnementhouders gratis parkeren

ALMERE • Do 30 juni 2022 | 18:58 • Donderdag 30 juni 2022 | 18:58

Mensen die een pas hebben gekocht waarmee ze onbeperkt naar de Floriade kunnen, betalen vanaf nu geen parkeerkosten meer. Ook de shuttlebus vanaf het station Almere Centrum wordt gratis, zo meldt de organisatie in een e-mail aan abonnementhouders.

De wijziging gaat morgen, vrijdag 1 juli, in. Tot nu toe kostte een parkeerticket voor mensen met een Floriade Pas evenveel als voor bezoekers die een los kaartje kopen. Online kost een parkeerticket €14,50 aan de kassa bij het evenement €19,50. De shuttlebus kost online 5 euro en aan de kassa 7 euro.

Als de Floriade Pas aan de chauffeur van de bus getoond wordt, is een ritje in het vervolg gratis. Voor een gratis uitrijkaart moeten automobilisten hun pas laten zien bij de Guest Relations balies bij de ingangen van het terrein.

Tegenvallende bezoekersaantallen
De wereldtuinbouwtentoonstelling heeft te maken met enorm tegenvallende bezoekersaantallen, zo werd vorige week bekend. Daardoor lijdt de gemeente Almere een extra verlies van 33,8 miljoen euro.

Om het aantal bezoekers de komende maanden omhoog te krijgen worden een aantal maatregelen genomen. Zo betaal je nu altijd 29 euro voor een los toegangskaartje. Eerder waren er nog dagen waarop een ticket 32 of 35 euro kostte.

Een Floriade Pas is voor inwoners van Flevoland aan te schaffen voor 49 euro, mensen die buiten de provincie wonen betalen 79 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel