Honderden oeverzwaluwen uitgevlogen bij oeverzwaluwwand

BIDDINGHUIZEN • Di 5 juli 2022 | 15:22 • Dinsdag 5 juli 2022 | 15:22

Er zijn 400 oeverzwaluwen uitgevlogen bij recyclingbedrijf De Werven in Biddinghuizen. Dat is volgens Landschapsbeheer Flevoland een mooi resultaat. In de zwaluwwanden waren 185 bewoonde nestgaten met zo'n 2 jongen per gat.

De oeverzwaluw broedt in een speciale kunstwand. In maart gaat een groep vrijwilligers van Landschapsbeheer Flevoland, waaronder asielzoekers, wekelijks op pad voor onderhoud aan een aantal van de wanden. Deze moeten jaarlijks worden opgevuld met vers rivierzand, om ze in trek te houden.

De oeverzwaluw komt begin april terug in Nederland vanuit zijn overwinteringsgebied. De vogels graven gaten in de oeverzwaluwwanden en leggen daarin 4 tot 5 eieren. De jongen zitten vervolgens ruim 3 weken in het nest.

Landschapsbeheer Flevoland hoopt dat er nog meer zwaluwen uit het ei zullen kruipen. "Het broedseizoen is nog niet afgelopen voor de oeverzwaluw, dus de babyboom in Biddinghuizen gaat nog door."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel