'Politiek NOP sinds eind april op de hoogte van verkenning COA'

NOORDOOSTPOLDER • Do 7 juli 2022 | 22:30 • Donderdag 7 juli 2022 | 22:30

De politiek in Noordoostpolder is ruim twee maanden geleden op de hoogte gebracht dat de mogelijkheden zouden worden verkend om een extra voorziening van het COA te realiseren in die gemeente. Dat laat een woordvoerder van de provincie weten.

'Eind april heeft de commissaris van de Koning Leen Verbeek in zijn hoedanigheid van Rijksheer de fractievoorzitters en het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder namens het Rijk vertrouwelijk geïnformeerd', laat de provinciewoordvoerder weten. De gemeenteraadsleden reageerden woensdag verrast door het nieuws en voelden zich voor het blok gezet.

Het aanmeldcentrum voor asielzoekers zou moeten komen op de plek van een opgekochte boerderij in Bant, vlakbij het azc in Luttelgeest. Volgens de provinciewoordvoerder heeft de agrariër in Bant eind maart de provincie Flevoland benaderd met een aanbod voor stikstofruimte. Volgens de provincie bleek tijdens gesprekken dat de boer eventueel ook zijn gehele bedrijf zou willen verkopen. De woordvoerder laat weten dat de agrariër ervan op de hoogte was dat het COA het bedrijf wilde kopen en heeft gekocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel