Veganboer en biodiversiteitsproject in race voor Duurzaamheidsaward

NOORDOOSTPOLDER • Wo 13 juli 2022 | 10:26 • Woensdag 13 juli 2022 | 10:26

Veganistische boer Joost van Strien en het biodiversiteitsproject 'Bloeiende Zwijnsweg' in Ens zijn in de race voor de Duurzaamheidsaward Noordoostpolder. Dat is een stimuleringsprijs voor duurzame initiatieven in de Noordoostpolder.

Van Strien is genomineerd vanwege zijn veganistische werkwijze onder de naam 'No Shit Food'. De Ensenaar belast het milieu en klimaat niet, maar maakt de bodem gezonder, aldus de jury van de publieksverkiezing.

Het project 'Bloeiende Zwijnsweg' wordt geprezen vanwege de samenwerking tussen boeren en inwoners die werken aan het herstel van de biodiversiteit. Zij maken en onderhouden insectrijke bermen aan de Zwijnsweg in Ens.

Stemmen
Het publiek droeg de genomineerden aan. Die konden tot en met juni worden aangedragen. De jury koos Van Strien en Bloeiende Zwijnsweg uit, een derde genomineerde moest zich vanwege omstandigheden terugtrekken. Nu kan het publiek zich opnieuw roeren. Stemmen op de genomineerden kan vanaf vrijdag tot oktober op de website van Pioniers van de Toekomst.

Jury
Wethouder Thomas Gillissen van Noordoostpolder, manager Jos van Putten van welzijnsorganisatie Carrefour en algemeen directeur Tony Mol van Startblock vormen dit jaar de jury. Zij bepalen gezamenlijk de winnaar. Startblock won de Duurzaamheidsaward van 2021 waardoor het bedrijf dit jaar deel uitmaakt van de jury.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel