Nieuwe school nodig vanwege groeiend inwonersaantal

LELYSTAD • Wo 13 juli 2022 | 11:07 • Woensdag 13 juli 2022 | 11:07

Stichting SchOOL in Lelystad heeft het ministerie van OCW gevraagd om een nieuwe openbare basisschool in de provinciehoofdstad. Het gebouw moet in de wijk Warande komen. Volgens de stichting is de school nodig omdat het inwonersaantal van Lelystad gaat toenemen.

De huidige basisscholen de Triangel, De Tjotter en Kindcentrum Warande zitten vol. Daarom hanteren ze momenteel een wachtlijst voor nieuwe aanmeldingen. Dat probleem moet worden opgelost met 'OBS de Torenvalk' in Warande. Om het gebouw voor elkaar te krijgen moeten ouders het initiatief ondersteunen. Daarom is hen gevraagd een ouderverklaring af te geven. Dat betekent dat ze de komst van een nieuwe school ondersteunen, aldus de stichting.

'Nieuwe wetgeving'
Volgens SchOOl is de werkwijze met ouderverklaringen nieuw. "Het is nieuwe wetgeving", zegt Chantal Gerritsen van de stichting. Volgens haar moeten de ouderverklaringen onderbouwen dat er voldoende animo is voor een nieuwe school. Dat betekent in Lelystad dat de plek moet uitgroeien tot een onderwijsinstelling met minimaal 200 leerlingen.

Vorig jaar werd de komst van een protestants-christelijke school in Warande aangekondigd. Dat gebouw moet er uiterlijk in 2024 staan. De stichting voor openbaar onderwijs hoopt binnen een paar jaar met de bouw van hun nieuwe school te kunnen starten. Waar het gebouw in Warande moet komen is nog niet duidelijk. Volgens Gerritsen zoekt de gemeente in tussentijd ook naar extra huisvesting voor leerlingen van de Triangel en de Tjotter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel