Lichaam van Duitse vader gevonden na kanodrama, zoektocht naar kind (5) gaat verder

BIDDINGHUIZEN • Vr 22 juli 2022 | 8:14 • Vrijdag 22 juli 2022 | 8:14

Hulpdiensten hebben donderdagavond laat het lichaam gevonden van de Duitse man die sinds donderdagmiddag vermist werd op het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Dat maakt de politie vrijdagochtend bekend. Op het meer wordt nog gezocht naar een vermist meisje van vijf. 

UPDATE - Ook het lichaam van het vermiste vijfjarige meisje is inmiddels geborgen.

Donderdagmiddag rond 15:00 uur raakte het gezin in de problemen tijdens het kanovaren. De zevenjarige dochter werd om 15:20 uur op een boei aangetroffen en werd naar het ziekenhuis gebracht. De moeder van het gezin werd rond 15:40 uur gevonden, maar zij overleed volgens de politie later in het ziekenhuis.

De zoekactie vrijdag zal volgens een woordvoerder van de politie bestaan uit dreggen. Daarvoor is ook Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen uit Urk aanwezig. Ook hebben een kustwachtvliegtuig en een politiehelikopter vanuit de lucht het Veluwemeer afgespeurd.

Het zoeken donderdag werd stilgelegd toen het te donker werd. De kans dat het vijfjarige kind het ongeluk heeft overleefd, werd donderdag al beschouwd als klein. De reddingsactie werd daarom een bergingsactie. Een politiehelikopter heeft in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens een surveillancevlucht nog zo'n twintig minuten gezocht boven het gebied. 

Geen zwemvesten
Onduidelijk is nog waardoor het gezin in de moeilijkheden kwam. Aangenomen wordt dat ze één kano hebben gehuurd en dat die door onbekende reden water heeft gemaakt, "bijvoorbeeld door een snellere boot die langs kwam varen", of dat de kano is omgeslagen, zei een woordvoerder van Kustwacht Nederland eerder. De gezinsleden zouden geen zwemvesten hebben gedragen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel