Terug in de tijd met Almere TV: Opening stationade

ALMERE • Di 2 augustus 2022 | 21:19 • Dinsdag 2 augustus 2022 | 21:19

Het is eind september 1987. Het stationsgebied in Almere centrum is net klaar en er is een feestelijke opening. Het is druk. Mensen hebben een papieren feestneus in de bus gekregen waarmee iets te winnen was als je naar de opening gaat met de feestneus op.

Vol nieuwsgierigheid komen Almeerders kijken naar de winkels, waaronder een elektronicazaak, een dierenwinkel en banketbakker. Ook is de 500ste vestiging van de Albert Heijn geopend. Inmiddels zijn er ruim 1100 van deze supermarkt. Het aanbod van winkels is voor Almeerse begrippen enorm.

Straatinterviews bij de nieuwe winkels

Deze weken blikt Omroep Flevoland terug met oude beelden van Almere TV. Dit was de lokale televisiezender van Almere. Stadsarchief Almere heeft de vele uitzendingen tussen 1984 en 2006 gedigitaliseerd. Ze zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens het overzetten van de banden zijn prachtige beelden herontdekt die een beeld geven van een stad in wording.

De interviewer van Almere TV spreekt met verschillende mensen op straat. Een echtpaar is zeer te spreken over het nieuwe aanbod. "Grandioos. Het is mooi aangelegd, modern maar toch mooi. Je kan gezellig winkelen en bent geneigd om iets te kopen. De prijs is aantrekkelijk. Een C&A zou nog wel leuk zijn." Een man op een terrasje reageert wat somberder: "Het ziet er goed uit, verzorgd. Nu nog wel." De man is bang voor vernielingen. Een dame die geïnterviewd wordt is positiever: "Hoe meer winkels hoe beter. Je hoeft alleen nog maar naar Hilversum voor de HEMA en de C&A."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel