Terug in de tijd met Almere TV: Opening van De Voetnoot

ALMERE • Do 10 augustus 2023 | 6:44 • Donderdag 10 augustus 2023 | 6:44

Een groen grasveld met daarop het stadhuis van Almere en daarnaast De Voetnoot. Het is een bijzonder gezicht als op 2 oktober 1987 het culturele gebouw geopend wordt. In De Voetnoot is plaats voor onder andere het Centrum voor Kunstzinnige Vorming en de bibliotheek. 

De bibliotheek is bij de opening hartstikke modern. Er staan computers om te kunnen zoeken in de catalogus en er is zelfs een echte fonotheek, oftewel een verzameling van geluidsdragers. "Wij noemen het zelf een muziekbibliotheek omdat je naast platen ook bladmuziek kan lenen. Er worden ook steeds meer compact discs uitgeleend, dat zie je landelijk en we merken dat hier ook heel erg", vertelt een trotse medewerkster van de bieb.

Moderne spullen in de bibliotheek

Een geluidstudio in De Voetnoot

Inmiddels zijn de bibliotheek en het CKV er al jaren weg. Het gebouw wordt nu gebruikt door zo’n 30 culturele ondernemingen, zoals het theatergezelschap Suburbia. Of het gebouw blijft bestaan is de grote vraag. Er dreigt sloop voor het markante gebouw.

Muziek in De Voetnoot

Deze weken blikt Omroep Flevoland terug met oude beelden van Almere TV. Dit was de lokale televisiezender van Almere. Stadsarchief Almere heeft de vele uitzendingen tussen 1984 en 2006 gedigitaliseerd. Ze zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens het overzetten van de banden zijn prachtige beelden herontdekt die een beeld geven van een stad in wording.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel