Terug in de tijd met Almere TV: Kaartje kopen om in Muziekwijk te kijken

ALMERE • Do 4 augustus 2022 | 21:24 • Donderdag 4 augustus 2022 | 21:24

Het is mei 1990 en in Amsterdam is de Bouwrai, een beurs waar alles op het gebied van bouw te vinden is. Het is heel bijzonder dat er ook een gedeelte van de expositie in Almere is. Het is een voorbeeldwijk op ware grootte. Als je een ticket voor de Bouwrai koopt, dan kan je in Almere een deel van de wijk bezoeken en kijken naar modelwoningen.

Deze weken blikt Omroep Flevoland terug met oude beelden van Almere TV. Dit was de lokale televisiezender van Almere. Stadsarchief Almere heeft de vele uitzendingen tussen 1984 en 2006 gedigitaliseerd. Ze zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens het overzetten van de banden zijn prachtige beelden herontdekt die een beeld geven van een stad in wording.

Almere TV kijkt uitgebreid rond en spreekt met een bewoonster en een architect. Wat opvalt zijn de prijzen van toen. Het duurste huis van deze architect is 195.000 gulden. Dat is nog geen 90.000 euro. De reportage wordt afgesloten met beelden van de steen met daarop de datum van de opening van de Bouwrai. Die steen staat er na ruim 30 jaar nog altijd. Hij is te zien op een minirotonde aan de Glenn Millerweg in de Almeerse Muziekwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel