Kaartjes zijn duurder, maar winst voor Lowlands nog niet op niveau

BIDDINGHUIZEN • Vr 12 augustus 2022 | 9:51 • Vrijdag 12 augustus 2022 | 9:51

De kaarten voor Lowlands waren dit jaar duurder dan ooit, maar zelfs dat was niet genoeg om weer een gezonde winst te maken, na twee jaar corona. In het radioprogramma Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 vertelt festivaldirecteur Eric van Eerdenburg dat de prijs voor de kaarten dit jaar 35 euro steeg, maar de winst van het evenement niet voldoende is.

"Dit heb ik nog nooit eerder gedaan. Het ticket hebben we 35 euro omhoog gedaan, maal die 60.000 bezoekers. Maar dat is niet genoeg gebleken", aldus Van Eerdenburg. Door de oorlog en vluchtelingencrisis zijn allerlei benodigdheden, zoals bijv. tenten en aggregaten veel minder verkrijgbaar en daardoor duurder. Door die hoge prijzen ziet Van Eerdenburg de winst grotendeels weer wegvloeien: "De winstgevendheid, de normale gezonde bedrijfsvoering zoals we die hebben, staat zwaar onder druk, ja."

Festivallandschap verandert
Van Eerdenburg is sinds de jaren ’80 actief in de Nederlandse muzieksector. Hij werkte bij platenmaatschappij Boudisque, en kwam via Mojo terecht bij Lowlands. Sinds hij daar in 2000 directeur werd, zag hij het festivallandschap van Nederland van dichtbij veranderen. Ondanks meer concurrentie en nieuwe uitdagingen binnen de cultuursector, houdt de directeur zijn festival bij de tijd, met goed gevolg voor het aantal bezoekers: dit jaar waren de kaarten binnen twee minuten volledig uitverkocht.

Lowlands is dit jaar van 19 tot en met 21 augustus in Biddinghuizen. Grote namen als Liam Gallagher, Arctic Monkeys en Stromae treden op. De afgelopen twee jaar kon het evenement vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Van Eerdenburg stelt dat hij het daardoor af en toe best moeilijk heeft gehad. "Ik ben helemaal geen negatief, pessimistisch of down persoon, maar dat heb ik toen wel echt gevoeld, ja."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel