Start werkzaamheden om N50 bij Kampen veiliger te maken

FLEVOLAND • Wo 24 augustus 2022 | 11:05 • Woensdag 24 augustus 2022 | 11:05

Rijkswaterstaat begint volgende maand met het veiliger maken van de N50 bij Kampen. Via deze weg rijden dagelijks veel inwoners van Noordoostpolder en Dronten richting Zwolle en terug. De maatregelen die nu getroffen worden zijn tijdelijk, in afwachting van de toekomstige verdubbeling van de rijksweg.

De maximumsnelheid op het weggedeelte bij Kampen gaat omlaag naar 80 kilometer per uur en de rijstroken worden smaller gemaakt. Hierdoor ontstaat er volgens Rijkswaterstaat ruimte om volgend jaar tussen Kampen en Kampen-Zuid een betonnen rijbaanscheiding te plaatsen. Door de komst van die rijbaanscheiding kan er op dat gedeelte van de weg dan niet meer worden ingehaald en worden frontale aanrijdingen voorkomen.

Op het tweebaans gedeelte van de N50 bij Kampen gebeuren geregeld ernstige ongelukken. Vanuit de regio wordt daarom al geruime tijd opgeroepen om de weg aan te pakken. Het Flevolandse deel van de N50 tussen Emmeloord en Ramspolbrug werd de afgelopen jaren al volledig verdubbeld.

In verband met de werkzaamheden bij Kampen wordt de N50 volgende maand twee nachten afgesloten tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel