Eiland-hoppen: van goudsmid tot eilandbeheerder

FLEVOLAND • Ma 29 augustus 2022 | 6:23 • Maandag 29 augustus 2022 | 6:23

In de randmeren om onze provincie liggen verschillende eilandjes. Deze zijn jaren geleden aangelegd en worden nu onder meer gebruikt voor recreatie. Eén van de eilandjes is De Schelp, tussen Almere Haven en Naarden. De twee opgespoten eilandjes liggen tegenover elkaar en hebben samen de vorm van een schelp.

Voormalig goudsmid Edo Rosenbaum (78) beheert het eiland. Dagelijks vaart hij vanuit Naarden met zijn zeilboot Zeus naar de Schelp. "Ik geniet hier van de rust en de natuur. Maar ook het contact met de bezoekers is fijn," zegt Rosenbaum. Voorheen werkte hij zes dagen per week in zijn eigen bedrijf. "Ik was wel toe aan wat anders." Rosenbaum verkocht zijn zaak en beheert sindsdien eiland de Schelp. Het eiland in het Gooimeer is nog gebruikt als uitvalbasis bij de bouw van de Hollandse Brug bij Almere.

TV-serie: Omroep Flevoland bezoekt deze zomer de Flevolandse eilanden binnen het randmerengebied in de serie Eiland-hoppen. In dat gebied liggen elf onbewoonde recreatie-eilanden en vier natuuraanlegplaatsen, verspreid in het Drontenmeer, Veluwemeer, Wolderwijd, Eemmeer en Gooimeer. De eilanden zijn aangelegd tijdens en na de aanleg van Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. De meeste zijn bedoeld voor recreatie.

Over De Schelp
Op De Schelp kun je barbecueën, er zijn verschillende kleine strandjes aanwezig en verdeeld over het eiland zijn er speciale tonnen voor kampvuren. Het eiland heeft plaats voor 32 boten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel