Eiland-hoppen: 'Heide geeft Knarland karakter'

FLEVOLAND • Di 30 augustus 2022 | 0:00 • Dinsdag 30 augustus 2022 | 0:00

In de randmeren om onze provincie liggen verschillende eilandjes. Deze zijn jaren geleden aangelegd en worden nu onder meer gebruikt voor recreatie. Eén van de eilandjes is Knarland. Dat ligt vlakbij de Knardijk bij Zeewolde, recht voor Harderwijk.

Knarland is in trek bij dagjesmensen die even met hun bootje komen aanleggen of komen suppen. Op het eiland kan je kampvuurtjes maken en barbecueën. "Voor iedereen is er wel een plek, of hebben we een plek gemaakt", zegt beheerder Gerrit Houtzager. Zo zijn er speciale plekken waar je individueel kan kamperen, maar zijn er ook plekken waar groepen bij elkaar kunnen staan.

Er is ook een grote open vlakte, waar heide groeit. Iets wat volgens Houtzager bijdraagt aan het geheel eigen karakter van het eiland. "Ik wil hier graag één veldje van heide van maken", vertelt hij enthousiast. "Of ik dat nog meemaak is een tweede, maar er is al een stukje gekomen."

Tijdens het seizoen, dat van begin mei tot en met eind september loopt, verblijft Houtzager permanent op het eiland. "Je moet van je eiland houden en dan doe je alles wat nodig is. Ik doe dat en daarom sta ik elke dag met plezier op", aldus de 74-jarige beheerder.

TV-serie: Omroep Flevoland bezoekt deze zomer de Flevolandse eilanden binnen het randmerengebied in de serie Eiland-hoppen. In dat gebied liggen elf onbewoonde recreatie-eilanden en vier natuuraanlegplaatsen, verspreid in het Drontenmeer, Veluwemeer, Wolderwijd, Eemmeer en Gooimeer. De eilanden zijn aangelegd tijdens en na de aanleg van Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. De meeste zijn bedoeld voor recreatie.

Over Knarland
Knarland wordt door haar uiterlijk vergeleken met een Waddeneiland. Vooral het begroeide zandgedeelte in het midden zorgt voor dit gevoel bij bezoekers. Dit is één van de grotere eilanden van het Wolderwijd en je kan er uitgebreid kamperen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel