Vier kranen hijsen Roggebotbrug op zijn plek

DRONTEN • Do 1 september 2022 | 10:45 • Donderdag 1 september 2022 | 10:45

Vier kranen zijn donderdagmorgen ingezet om het nieuwe brugdek op zijn plek te hijsen in de nieuwe Roggebotbrug. Het stalen 'val', zoals het brugdeel heet, is per schip aangevoerd en op de bouwplaats in elkaar gezet.

Het inhangen, ook wel de kranendans genoemd, is volgens omgevingsmanager Leegstra een precies werkje. "Het val is afgelopen maandag in twee delen aangevoerd vanwege de grootte en het gewicht. We hebben deze week gewerkt om alles aan elkaar te zetten en voor te bereiden op het inhijsen." Volgende week wordt het brugdeel met ballast in evenwicht gebracht zodat het openen goed verloopt. Daarna worden de installaties voor de bediening aangebracht.

Het is de bedoeling dat het verkeer komend voorjaar over de nieuwe brug kan rijden. Die hoeft veel minder vaak open voor de scheepvaart omdat hij een stuk hoger is dan de oude. Daardoor heeft het verkeer tussen Dronten en Kampen veel minder last van opstoppingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel