Woensdagavond inloopavond met staatssecretaris en COA over aanmeldcentrum

BANT • Vr 2 september 2022 | 13:40 • Vrijdag 2 september 2022 | 13:40

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) organiseert komende woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur een inloopavond over het aanmeldcentrum in Bant. Dat staat in een brief die aan omwonenden is gestuurd. Zij kunnen zich bij het COA aanmelden voor de avond.

Bij de avond is ook staatssecretaris Eric van der Burg aanwezig en de bestuursvoorzitter van het COA. Daarnaast zijn er medewerkers van de Immigratie-en Naturalisatiedienst (IND), Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V), politie en de Koninklijke Marechaussee (KMar). In de brief schrijft het COA: "Op 7 september zijn zij aanwezig zodat u uw vragen kunt stellen over hoe het in een aanmeldcentrum in z’n werk gaat en ook waarin dit aanmeldcentrum verschilt van dat in Ter Apel. Een belangrijk verschil met het aanmeldcentrum in Ter Apel is bijvoorbeeld dat asielzoekers in Bant alleen op afspraak komen en er kort verblijven."

Tegelijkertijd met de informatiebijeenkomst wordt op het provinciehuis ook gepraat over het aanmeldcentrum. Commisaris van de Koning Leen Verbeek moet zich verantwoorden in Provinciale Staten omdat hij raadsleden in Noordoostpolder gechanteerd zou hebben. Ook zal dan zijn onterechte opstelling als Rijksheer aan de orde komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel