Windpark Zeewolde tijdelijk stilgevallen door stroomstoring

ZEEWOLDE • Za 3 september 2022 | 13:48 • Zaterdag 3 september 2022 | 13:48

De helft van de windmolens van Windpark Zeewolde staat momenteel nog stil, als gevolg van de stroomstoring in de provincie van vrijdag. Volgens Sjoerd Sieburgh Sjoerdsma, directeur van het windpark, zijn alle windmolens automatisch stilgezet toen de stroom wegviel. Monteurs zijn bezig om ze zo snel mogelijk weer draaiend te krijgen.

"Er is niks stukgegaan", vertelt Sieburgh Sjoerdsma. "Maar als er gekke dingen gebeuren op het hoogspanningsnet, dan zetten de molens zichzelf uit voorzorg stil. Dan is er een monteur voor nodig om ze één voor één weer aan te zetten, en dat kan dus even duren." Volgens de directeur is het ondanks de storing gewoon mogelijk om stroom op te blijven wekken. "Wij hebben niet gehoord dat we niet mogen leveren."

Windpark Zeewolde is het grootste windpark op land in Nederland, en is in handen van ruim 200 boeren en anderen omwonenden. Vorige week werd het park officieel geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel