Staatssecretaris komt vooral luisteren naar reacties op aanmeldcentrum

NOORDOOSTPOLDER • Wo 7 september 2022 | 21:04 • Woensdag 7 september 2022 | 21:04

Staatssecretaris Eric van der Burg is vooral naar Bant gekomen om te luisteren naar wat de inwoners vinden van de geplande komst van een aanmeldcentrum voor asielzoekers. Dat zei hij woensdagavond vlak voor de informatiebijeenkomst die het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft georganiseerd.

Van der Burg wilde geen antwoord geven op de vraag of het aanmeldcentrum wordt doorgedrukt als de gemeenteraad zich er tegen uitspreekt. "Ik ga vanavond eerst luisteren en daarna in gesprek met het gemeentebestuur."

Petitie aangeboden
Ruim 120 inwoners hebben zich voor de bijeenkomst aangemeld. Er is niet massaal geprotesteerd. Burgemeester De Groot heeft een petitie tegen het aanmeldcentrum gekregen uit handen van Hillie de Jong uit Luttelgeest. Die petitie is door bijna 4100 mensen ondertekend.

"We doen al genoeg", vindt De Jong, verwijzend naar het asielzoekerscentrum in Luttelgeest waar duizend asielzoekers worden opgevangen. Het tweede aanmeldcentrum van Nederland komt op loopafstand daarvan.

Het aanmeldcentrum zal plaats bieden aan 250 tot 300 asielzoekers. Het is de bedoeling dat ze na een tijdelijk verblijf in Bant naar een asielzoekerscentrum gaan. Op het stuk grond komen ook kantoren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND en de marechaussee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel