Werkzaamheden aan station Almere Centrum duren nog langer

ALMERE • Wo 14 september 2022 | 12:36 • Woensdag 14 september 2022 | 12:36

De renovatie van station Almere Centrum loopt opnieuw vertraging op. Het gebouw en de omgeving zouden op 28 september klaar moeten zijn maar dat wordt niet gehaald, zegt ProRail. Volgens de spoorbeheerder is het wachten op vloertegels voor de stationshal en materialen voor de afwerking van de gevels omdat die nog niet geleverd kunnen worden. Ook moeten de nieuwe winkels nog worden afgewerkt.

Het station staat al twee jaar in de steigers. De opknapbeurt van het gebouw en de omgeving zou een jaar duren maar de werkzaamheden liepen vertraging op. Dat kwam onder meer door problemen met grondwerk en de liften mede veroorzaakt door corona. Zo kon staal niet op tijd worden geleverd. ProRail gaf in maart aan dat de klus niet klaar zou zijn voor de start van de Floriade. Nu blijkt dat ook de nieuwe openingsdatum van het station niet gehaald kan worden.

Volgens de spoorbeheerder merkt de reiziger weinig van de vertraging. De hekken rondom het station zijn grotendeels weg, zegt ProRail. Door die hekken moesten reizigers omlopen maar die periode is voorbij, laat een woordvoerder weten.

Nieuwe winkeliers moeten wachten
Meerdere winkels zijn volgende week klaar, laat de NS weten die verantwoordelijk is voor de panden. Andere huurders moeten nog even wachten. Hun pand moet nog worden voorzien van nieuw glas en dat is momenteel niet leverbaar. Op het station komen zeven nieuwe winkels, waaronder Starbucks, AH2Go en boekhandel AKO. Ook komt er een GWK-wisselkantoor en busvervoerder Keolis neemt een pand in gebruik.

Wanneer station Almere Centrum wel klaar is kan ProRail nog niet zeggen. Dat is afhankelijk van wanneer de materialen binnen zijn en de afrondende werkzaamheden vervolgens kunnen beginnen, aldus de spoorbeheerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel