CDA: 'pas buslijn 143 aan vanwege problemen op spoor'

FLEVOLAND • Vr 16 september 2022 | 15:35 • Vrijdag 16 september 2022 | 15:35

CDA Flevoland roept het provinciebestuur op om de bus die tussen Kampen en Dronten rijdt, tijdelijk ook te laten doorrijden naar Lelystad. Dat is volgens de partij nodig omdat de treinen tussen Lelystad en Dronten in ieder geval tot halverwege december niet rijden. De NS zet vervangend busvervoer in, maar reizigers moesten donderdagavond urenlang wachten op vervoer.

"Deze week werd duidelijk dat het wel tot half december kan duren voordat de treinen weer rijden," zegt fractievoorzitter Johan van Slooten. "En het is nog maar de vraag of ook die datum gehaald kan worden. Wij vroegen ons al af of de NS al die tijd kan garanderen dat er genoeg vervangend busvervoer is. Nou, het blijkt dus van niet."

De fractie wil van Gedeputeerde Staten weten welke mogelijkheden er zijn om de problemen te voorkomen en stelt voor dat Connexxion een tijdelijke route in het leven roept. "Wij denken daarbij aan een verlenging van lijn 143 (Kampen-Dronten) die dan doorrijdt naar Lelystad. Een dergelijke extra lijn zou dan moeten blijven rijden tot de problemen op het spoor voorbij zijn."

De partij noemt het een ongebruikelijke stap, "maar een spoorlijn die er maandenlang uit ligt is óók een ongebruikelijke situatie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel