Profielschets: nieuwe burgemeester Almere moet tegen intimidatie kunnen

ALMERE • Vr 30 september 2022 | 17:17 • Vrijdag 30 september 2022 | 17:17

De nieuwe burgemeester van Almere moet met intimidatie om kunnen gaan en eigen regels durven bepalen. Dat staat in de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Bestuurders en politici krijgen geregeld te maken met bedreiging of intimidatie en daar moet de bestuurder niet voor terugdeinzen. De nieuwe burgemeester moet het stokje overnemen van waarnemend burgemeester Ank Bijleveld, die per 1 maart 2023 een andere baan heeft.

De profielschets is samengesteld door de politiek, maatschappelijke partners en de inwoners van Almere zelf. Die konden meebeslissen doormiddel van een enquête. Uit die enquête blijkt dat Almeerders vooral opzoek zijn naar een "echte burgervader of -moeder" en dat de nieuwe bestuurder "informeel moet zijn en snel actie onderneemt." Bovenal moet de burgemeester "een enthousiaste aanvoerder zijn die graag de grenzen opzoekt."

Volgens de profielschets moet de nieuwe burgemeester Almere geweldig vinden en dat ook uitstralen. De bestuurder komt terecht in een stad waar vertrouwen in de politiek laag is en waar de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen een dramatische opkomst was. Daar moet de nieuwe burgemeester verandering in brengen. Deze moet volgens het document een samenbindende factor hebben voor alle Almeerders.

Mogelijke kandidaten moeten nog wel even wachten. 6 oktober wordt de profielschets definitief gemaakt in de gemeenteraad en pas dan kunnen mensen solliciteren. Daarna worden sollicitatiegesprekken gevoerd en vindt er een screening plaats. De verwachting is dat eind januari een definitieve keuze gemaakt kan worden door de gemeenteraad.

Dit bericht is tot stand gekomen via een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel