Serie Aan Tafel Bij: 'Stadsboer in Amsterdam'

FLEVOLAND • Ma 24 oktober 2022 | 6:12 • Maandag 24 oktober 2022 | 6:12

Er is van alles aan de hand in boerenland: stikstof, boerenprotesten en uitkoopregelingen voor agrariërs door de overheid. Is er nog een zonnige toekomst voor de Flevolandse boer weggelegd? Dat bespreken we op deze maandag met stadsboer Wil Sturkenboom.

Na jarenlang succesvol te hebben geboerd in Dronten wilden Sturkenboom en zijn vrouw iets anders. Het werd iets heel anders. Midden in Amsterdam zijn ze een zelfplukbedrijf begonnen. Met dit bedrijf willen ze laten zien hoe je de stad en het platteland met elkaar verbindt. Bezoekers kunnen in de tuin zelf fruit plukken, eieren rapen en groente uit de grond halen. Daarnaast zijn klanten ook welkom in de winkel en het café-restaurant.

Het bedrijf van Sturkenboom en zijn vrouw is onderdeel van Warmonderhof in Dronten. Dit is een opleidingscentrum voor biologische landbouw. Studenten worden in het bedrijf van Sturkenboom opgeleid tot stadsboer. Hij wil ook graag windmolens plaatsen en is hierover in gesprek met de gemeente.

Bekijk hier de aflevering:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel