Serie Aan Tafel Bij: 'Zorgen voor de aarde doe je samen'

LUTTELGEEST • Do 27 oktober 2022 | 6:30 • Donderdag 27 oktober 2022 | 6:30

Er is van alles aan de hand in boerenland: stikstof, boerenprotesten en uitkoopregelingen voor agrariërs door de overheid. Is er nog een zonnige toekomst voor de Flevolandse boer weggelegd? Dat bespreekt Omroep Flevoland aan de ontbijttafel, vandaag met rozenkwekers Frank en Jozina Voorn uit Luttelgeest.

"Gaan we bloemen telen deze winter of niet?" Dat is de vraag die het echtpaar zichzelf stelt. Als kweker van zogenoemde trosrozen hebben zij niet dezelfde problemen als andere agrariërs. Niet de stikstofproblematiek, maar de huidige energiecrisis is in deze sector het grote probleem. Ook zij hebben zorgen over morgen en de directe toekomst van hun bedrijf. "We begrijpen heel goed dat we onderdeel van de wereld zijn en goed voor de aarde moeten zorgen met z'n allen", zeggen de kwekers. Maar dat moet dan wel door iedereen gedaan worden. Het probleem mag niet bij één bedrijfssector worden neergelegd.

Bekijk hier de aflevering:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel