Serie Aan Tafel Bij: Akkerbouwer doet er nu ook zalmroken bij

EMMELOORD • Wo 26 oktober 2022 | 6:30 • Woensdag 26 oktober 2022 | 6:30

Er is van alles aan de hand in boerenland: stikstof, boerenprotesten en uitkoopregelingen voor agrariërs door de overheid. Is er nog een zonnige toekomst voor de Flevolandse boer weggelegd? Dat bespreekt Omroep Flevoland aan de ontbijttafel, vandaag met Maarten en Wendy van Hoeve.

Het stel heeft aan de Kuinderweg in Emmeloord een gemengd bedrijf van 45 hectare, met akkerbouw en 400 vleesvarkens. Een boerenbedrijf van die omvang blijkt moeilijk te runnen. Aan het begin van de coronacrisis is de familie een zalmrokerij begonnen. Hier wordt zalm op hout gerookt en rechtstreeks aan de klant verkocht.

Dit wijkt af van hoe het tegenwoordig in de akkerbouw gaat. Daar wordt alles van tevoren via een contract geregeld. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld niet weten wat de kosten en risico's zijn. Daarom ziet hij geen toekomst in grootschalige akkerbouw, zonder daarnaast andere producten te verkopen. Hij voelt zich meer ondernemer bij de zalmverkoop dan bij de akkerbouw.

Bekijk hier de aflevering:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel