Serie Aan Tafel Bij: Waar komen onze producten vandaan?

SWIFTERBANT • Di 25 oktober 2022 | 6:32 • Dinsdag 25 oktober 2022 | 6:32

Er is van alles aan de hand in boerenland: stikstof, boerenprotesten en uitkoopregelingen voor agrariërs door de overheid. Is er nog een zonnige toekomst voor de Flevolandse boer weggelegd? Dat bespreekt Omroep Flevoland aan de ontbijttafel, vandaag met Ellen Krul en haar zoon Jonnes Jeuken.

Krul en haar zoon hebben in Swifterbant een biologisch-dynamisch akkerbouwbedrijf. Dit betekent dat zij bijvoorbeeld meer inspelen op de seizoenen en ervoor zorgen ze de grond niet uitputten. Iedereen die kennis wil opdoen over het biologisch-dynamisch boeren is van harte welkom op de boerderij. Moeder en zoon delen graag hun kennis. Daarnaast kan je hier ook bloemen plukken en wandelen.

"Ik merk dat er heel weinig bewustwording en kennis is over hoe wij producten telen", zegt Jeuken. Het baart hem zorgen dat mensen bijvoorbeeld niet weten wat seizoensproducten zijn. Hij vindt dat mensen anders met eten moeten omgaan.

Kijk hier de aflevering

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel