VVD wil debat na drie schietpartijen binnen een week

ALMERE • Ma 7 november 2022 | 14:59 • Maandag 7 november 2022 | 14:59

VVD Almere wil graag met de burgemeester en wethouders in debat na de drie schietpartijen van afgelopen week in de stad. De partij heeft daarom een extra vergadering aangevraagd en schrijft: "Wij maken ons zorgen. En niet alleen wij. Ook onze inwoners en ondernemers maken zich zorgen en verdienen tekst en uitleg."

Binnen een week vonden er drie schietincidenten plaats in Almeerse woonwijken. Donderdagochtend rond 02.15 uur werd er een pand aan de Editiestraat beschoten. In de nacht van zondag op maandag werd een kapsalon in Almere Poort onder vuur genomen en donderdagavond overleed een man van 25 na een schietincident aan de Hildo Kropstraat in Tussen de Vaarten.

" Volgens de partij maken criminelen zich steeds vaker en meer schuldig aan gewelddadige incidenten. "Almere is een volwassen stad geworden met grootstedelijke problematiek. Deze incidenten vinden ook plaats in woonwijken. Dat kunnen we niet tolereren." De partij wil van de burgemeester en wethouders weten of er een verband is tussen de schietpartijen en wat er nodig is om zulke gewelddadige incidenten tegen te gaan.

Het voorstel voor het debat wordt komende donderdag ingediend tijdens de Politieke Markt. Het kan zijn dat het dan gelijk diezelfde avond wordt gehouden, en anders de week daarna.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel