Aeres Hogeschool onderzoekt dierenleed in drafsport

DRONTEN • Di 8 november 2022 | 20:23 • Dinsdag 8 november 2022 | 20:23

De Aeres Hogeschool in Dronten onderzoekt of bepaalde attributen dierenleed veroorzaken bij paarden en honden. Dat laat minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit weten in antwoorden op vragen van Erik Haverkort van de VVD.

Het Tweede Kamerlid had de minister vragen gesteld naar aanleiding van een campagne van dierenwelzijnsorganisatie Dier&Recht over misstanden in de draf- en rensport. In die campagne ging het ook over het gebruik van zogenoemde dwangmiddelen zoals opzetbitten, oordoppen en zwepen tijdens draverijen. Die paardenkoersen worden ook elke zomer in Emmeloord gehouden.

Minister Adema schrijft dat het in de drafsport niet vreemd is om verschillende hulpmiddelen te gebruiken. Desondanks heeft hij het lectoraat human-animal interactions van de Aeres Hogeschool in Dronten gevraagd om onderzoek te doen naar het risico op welzijnsaantasting bij gebruik van verschillende hulp- en trainingsmiddelen voor paarden en honden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel