CDA stelt vragen over stijging aantal verkeersongevallen

DRONTEN • Wo 9 november 2022 | 18:24 • Woensdag 9 november 2022 | 18:24

Het aantal verkeersongelukken in de gemeente Dronten baart het CDA zorgen. De fractie heeft daarom schriftelijke vragen gesteld over de stijging van het aantal verkeersongevallen. Recent gebeurde er een aantal ernstige ongelukken in Dronten. Ook is het aantal ongelukken in Dronten vorig jaar met 33,3 procent gestegen ten opzichte van 2020.

In oktober vond er een dodelijk ongeval plaats op de Biddingringweg in Biddinghuizen. Een man van 53 en een vrouw van 58 kwamen hierbij om het leven. Deze week gebeurden er op dezelfde weg twee ongelukken binnen korte tijd en op 200 meter afstand van elkaar. Daarbij raakten acht auto's betrokken en zijn twee mensen met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De partij wil nu weten wat de oorzaken zijn van de stijging van het aantal ongevallen. Daarnaast vraagt het CDA aan het college of er een overzicht gegeven kan worden van gevaarlijke verkeerssituaties in de gemeente en of er op korte termijn maatregelen genomen kunnen worden om deze situaties veiliger te maken. Ook wil de partij weten of er ook andere maatregelen kunnen worden getroffen om het aantal verkeersongelukken te verminderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel