Boosheid over extra informatieavonden verslaafdenopvang Domus

ALMERE • Vr 11 november 2022 | 14:49 • Vrijdag 11 november 2022 | 14:49

De belangstelling voor een informatieavond over de verslaafdenopvang Domus in Almere Poort is zo groot dat de gemeente twee extra bijeenkomsten heeft georganiseerd. Inwoners van Almere Poort die de opvang niet in hun wijk willen, zijn boos over dat besluit. Ze willen liever één grote bijeenkomst waar iedereen tegelijkertijd wordt geïnformeerd.

Voor de bijeenkomst maandagavond in de businesslounge van het Topsportcentrum hebben zich zo'n 500 mensen gemeld, terwijl er maar plaats is voor 150. Het merendeel heeft een e-mail gekregen met de mededeling dat ze maandagavond niet kunnen komen, maar zich moeten melden voor een bijeenkomst op 23 of 28 november.

De opvang van het Leger des Heils zit nu nog in het centrum van Almere Stad, maar moet daar weg, omdat de situatie daar alles behalve optimaal is. Er zitten te veel verschillende instanties bij elkaar in de buurt en dat zorgt voor overlast. Daarom moet de opvang verhuizen. In de nog te bouwen opvang in Almere Poort zouden 36 mensen kunnen verblijven. Ze mogen daar ook drugs gebruiken.

Volgens de gemeente is er lang gezocht naar een nieuwe locatie en is de plek aan het Cascadepad het meest geschikt. Ook een meerderheid van de gemeenteraad wil niet verder zoeken naar een alternatieve locatie. Omdat de omwonenden niet op de hoogte zijn gebracht over de verhuizing van de verslaafdenopvang besloot wethouder Froukje de Jonge - na excuses - een informatiebijeenkomst te organiseren. De eerste van drie is dus maandagavond.

De omwonenden laten het er overigens niet bij zitten. Zo'n 500 mensen dienen een zienswijze in tegen de plannen. Verder overwegen zijn juridische stappen te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel