Nieuwe gemeentesecretaris voor Lelystad

LELYSTAD • Di 15 november 2022 | 15:34 • Dinsdag 15 november 2022 | 15:34

Lelystad krijgt per 1 februari een nieuwe gemeentesecretaris. Jornt Ozenga (44) volgt interim-secretaris Nico van den Bergh op, die dan ruim een jaar bij de gemeente heeft gewerkt.

Van den Bergh werd eind vorig jaar ingehuurd toen gemeentesecretaris Arjen Schepers in oktober vorig jaar plotseling vertrok. Hij was voor de komst van Schepers ook al interim-gemeentesecretaris in Lelystad.

Ozenga is nu actief als gemeentesecretaris in Heemskerk, ook de vorige werkgemeente van burgemeester Mieke Baltus. Hij werkte eerder onder meer voor het CJIB en de Belastingdienst en als ook gemeentesecretaris in Harlingen. Burgemeester en wethouders van Lelystad zeggen dat hij beschikt over 'de juiste competenties die aansluiten bij onze ambities als gemeente'. Ozenga noemt Lelystad een mooie uitdaging. "Ik zie een veelzijdige stad die op alle vlakken gaat ontwikkelen."

De gemeentesecretaris is de belangrijkste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Hij is ook het hoofd van de ambtelijke organisatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel