120 internationale leerlingen krijgen plek op terrein naast Porteum

LELYSTAD • Di 22 november 2022 | 13:25 • Dinsdag 22 november 2022 | 13:25

De 120 internationale leerlingen die tot nu toe les krijgen in de SGL in Lelystad verhuizen naar units op het terrein van de Rietlanden, naast Porteum. De gemeente gaat daar 10 noodlokalen neerzetten.

De groep leerlingen bestaat voor een deel uit Oekraïense vluchtelingen en voor een deel uit leerlingen uit de Internationale Schakel Klassen. Dat zijn bijvoorbeeld kinderen van arbeidsmigranten en expats. In totaal gaat het om 8 klassen van 15 leerlingen met een niet Nederlandse achtergrond.

Het is nog onduidelijk waarom de leerlingen niet meer op de SGL les kunnen krijgen. Eén van de redenen zou volgens de gemeente zijn dat het niet ideaal is voor leerlingen om huisvesting en school onder één dak te hebben.

Geen plek in de campus
Er worden noodlokalen neergezet omdat er geen plek is op de school zelf. Woordvoerder Rhody Matthijs van Porteum geeft aan dat er geen lege lokalen zijn op de scholencampus. "Als we een aantal leerlingen in bestaande klassen zouden moeten onderbrengen dan zou dat wel lukken. Maar dat is niet aan de orde. Het gaat om een volledig eigen afdeling. Ze moeten bijvoorbeeld een eigen, rustige, ingang hebben omdat er ook getraumatiseerde leerlingen bij zijn. Die ruimte hebben we niet", aldus Matthijs.

Matthijs benadrukt dat er voor het reguliere onderwijs wel plek is. Zeker nu er 6 lokalen voor de VMBO afdeling op de campus worden geplaatst. Ook zijn er tijdens de zomervakantie algemene ruimtes omgebouwd tot lokalen.

De noodlokalen worden half december geplaatst, na de kerstvakantie zullen de internationale leerlingen daar les krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel