Raadsleden: zoek naar alternatieven voor veelbesproken 'Groene Veld'

ALMERE • Do 24 november 2022 | 6:14 • Donderdag 24 november 2022 | 6:14

Ga op zoek naar alternatieve recreatieplekken in Nobelhorst. Die boodschap heeft een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad voor het college van burgemeester en wethouders. De raad wil een lijst met locaties waar activiteiten kunnen plaatsvinden die nu op het 'Groene Veld' worden gehouden.

Het Groene Veld is middelpunt geworden van een conflict waarbij de emoties hoog oplopen. De Huisartsenpraktijk Nobelhorst wil er graag een nieuw gezondheidscentrum bouwen, maar veel omwonenden zijn daar fel op tegen. Zij willen het grote grasveld graag in de huidige vorm behouden.

Van mening veranderd
In eerste instantie leken de buurtbewoners gehoor te vinden bij een groot deel van de gemeenteraad. Verschillende partijen stelden een motie op met de titel 'Behoud het Groene Veld.' Inmiddels hebben de raadsleden een sessie achter de rug waarin ze geïnformeerd zijn over de gevolgen van een alternatieve plek voor het gezondheidscentrum. Dat zou miljoenen meer gaan kosten en de bouw flink vertragen.

De tekst van de motie is nu aangepast en het woord 'behoud' is uit de titel geschrapt. De partijen die de oproep steunen vinden dat niet alleen naar alternatieven voor het gezondheidscentrum gekeken moet worden, maar ook naar alternatieven voor het Groene Veld.

Later een keuze maken
Over de motie moet nog gestemd worden, maar op voorhand is al duidelijk dat deze de steun krijgt van een meerderheid van de raadsleden. Fracties die hun naam onder de oproep hebben gezet zijn de VVD, D66, PvdD, Leefbaar Almere, ChristenUnie, Bij1, Respect Almere en AP/OPA.

Zodra beide zaken zijn onderzocht, kan een voorkeur worden uitgesproken. "De huisartsen geven signalen. De bewoners geven ook elke dag signalen af over wat zij vinden. Volksvertegenwoordigers zijn nou juist gekozen om een afweging te maken", zo geeft Hans van Dijk van de ChristenUnie aan.

De Huisartsenpraktijk Nobelhorst heeft inmiddels besloten om per 12 december alle activiteiten in Nobelhorst te staken. "Dit zullen wij doen totdat er duidelijkheid is over het nog nieuw te bouwen gezondheidscentrum", zo geeft de praktijk aan. Patiënten moeten nu naar het pand van De Waterlelie, in de wijk Tussen de Vaarten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel