Bol.com wil stuk grond kopen bij Flevokust Haven

LELYSTAD • Di 29 november 2022 | 17:53 • Dinsdag 29 november 2022 | 17:53

Webwinkel Bol.com is geïnteresseerd in een perceel bij bedrijventerrein Flevokust Haven, bij de Maximacentrale in het noorden van Lelystad. De webwinkel heeft zich gemeld bij de gemeente. Die is van plan om de grond aan ze te verkopen.

Het gaat om een stuk grond van zo'n 26 hectare. Een woordvoerder van de online winkel bevestigt dat Bol.com interesse heeft, maar wat hun plannen zijn, wil het bedrijf nog niet vertellen.

Bol is de enige gegadigde voor het terrein, meldt de gemeente. De procedure voor de koop is daarom gestart. Eventuele belanghebbenden hebben vanaf nu 20 dagen de tijd om bezwaar aan te tekenen. Gebeurt dat niet, dan kunnen de gemeente en de webwinkel verder met de koop.

Werkgelegenheid
De gemeente ziet Bol.com graag naar het bedrijventerrein komen. Volgens de gemeente voldoet het bedrijf aan alle gestelde eisen. Ook scoort de webwinkel 'bovengemiddeld hoog' op het creëren van werkgelegenheid en het versterken van de lokale economie.

Als alles doorgaat, wil de directie van Bol.com in januari een presentatie geven aan de gemeenteraad waarin ze hun plannen uit de doeken doen. Dan zal ook meer duidelijk worden over het architectonische ontwerp van het pand, de duurzaamheidsambities en het verwachte aantal werkplekken. Pas dan is dus bekend wat bol.com precies wil doen op het bedrijventerrein.

Flevokust Haven is voornamelijk bedoeld voor distributiecentra. De afgelopen jaren hebben verschillende grote bedrijven zich bij de gemeente gemeld met interesse voor een stuk grond, zoals meubelbedrijf Jysk en kledingbedrijf Bestseller. De uitgifte gaat harder dan verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel