Sloop Italiaans paviljoen op Floriade ligt nog steeds stil

ALMERE • Zo 4 december 2022 | 13:08 • Zondag 4 december 2022 | 13:08

Het is nog maar de vraag of het Floriadeterrein in Almere op 21 december leeg kan worden opgeleverd. De sloop van het Italiaanse paviljoen ligt al bijna een maand stil en een oplossing is er nog niet.

Reimert Bouw uit Almere heeft vorige maand beslag gelegd op het Italiaanse paviljoen, omdat het Zuid-Europese land een schuld nog niet heeft afbetaald. Totdat het openstaande bedrag van 150.000 euro is overgemaakt, wil Reimert het paviljoen niet slopen. Door de sloop te bevriezen, hoopt het bouwbedrijf dat Italië alsnog de schuld afbetaalt. Reimert denkt te kunnen fluiten naar het geld als het paviljoen van bijna duizend vierkante meter afgebroken wordt.

Het Almeerse bouwbedrijf heeft in opdracht van Italië het paviljoen gebouwd en de complete inrichting voor het land verzorgd. Kosten daarvan bedroegen 180.000 euro. Maar van dit bedrag is nog steeds maar 30.000 euro betaald.

Ontwikkelingen
Het bouwbedrijf zegt dat er achter de schermen inmiddels wel ontwikkelingen zijn. Zo zijn er verschillende juridische procedures opgestart om het geld terug te krijgen. Maar de tijd dringt en het kost ook nog tijd om het paviljoen te slopen.

Het terrein moet op 21 december grotendeels leeg zijn. Dan kan op die plek namelijk gestart worden met de bouw van de nieuwe woonwijk Hortus. De Floriade BV verwachtte vorige maand dat Reimert en Italië er voor die tijd samen uitkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel