ProRail verwacht dat zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten

FLEVOLAND • Di 6 december 2022 | 9:41 • Dinsdag 6 december 2022 | 9:41

ProRail meldt dat er het komend weekend vrijwel zeker weer treinen rijden op de Hanzelijn tussen Lelystad en Dronten. Volgens woordvoerder Jeroen Wienen worden deze week de laatste nieuwe kabels aangesloten en kunnen zaterdag de eerste testritten worden uitgevoerd. Zondag zouden dan na ruim drie maanden voor het eerst weer reizigerstreinen kunnen rijden.

Het treinverkeer op de lijn ligt stil sinds de grote stroomstoring van 2 september. Een hoogspanningskabel viel tijdens die storing op de bovenleiding bij Lelystad-Noord. Daardoor gingen op een traject van zeven kilometer alle kabels schakelaars en andere apparaten stuk. "Garanties heb je natuurlijk nooit", zegt Wienen over de afronding van het herstelwerk. "We hebben een ontzettend strakke planning gehanteerd om dit allemaal te realiseren, maar ik durf wel te zeggen dat de kans erg groot is dat het gaat lukken."

Het was volgens Wienen een enorme operatie. Normaal gesproken is alleen de voorbereidingstijd voor een project van deze omvang al een jaar, aldus Wienen. Daarom moesten ook de aannemers erg creatief zijn. "Er is bijvoorbeeld bij andere projecten gekeken, kunnen we daar misschien wat lenen, dat ze het later nodig hebben, zodat wij het nu al konden gebruiken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel