Drie broers voor rechter na fatale steekpartij in Stedenwijk

ALMERE • Vr 16 december 2022 | 17:16 • Vrijdag 16 december 2022 | 17:16

Drie broers van 19, 26 en 29 jaar oud stonden vrijdag voor de rechter voor hun betrokkenheid bij een fatale steekpartij in Almere. Het Openbaar Ministerie houdt het drietal verantwoordelijk voor het doodsteken van de 26-jarige Fanuel Berika in de Almeerse Stedenwijk, in augustus 2020.

Na een besloten feest in club Paragon aan de Breskensweg werd Berika in de nacht van vrijdag 14 augustus op zaterdag 15 augustus doodgestoken op het parkeerterrein. Daar ging een vechtpartij aan vooraf. Volgens getuigen kregen de drie broers het aan de stok met het slachtoffer nadat er binnen al een vechtpartij was geweest tussen Berika en de jongste broer. De ruzie zou gaan om het zusje van de broers waar het slachtoffer een relatie mee had gehad.

Na de vechtpartij in de club belde de jongste zijn twee oudere broers die vervolgens naar de plek toekwamen. Op het parkeerterrein voor de club escaleerde de ruzie en werd Berika in elkaar geslagen en gestoken. Volgens meerdere getuigen zou één van de broers het slachtoffer hebben gestoken. Omstanders hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Berika overleed op weg naar het ziekenhuis.

Welke verklaring gaven de drie broers?
Tijdens de zitting verklaarden de broers dat ze meeleefden met de familie van het slachtoffer en dat ze het er moeilijk mee hebben. Ze zeggen niet te weten wie er gestoken heeft. Op verdere vragen van de rechters beriepen de drie zich op het zwijgrecht. De mannen zitten inmiddels niet meer in voorlopige hechtenis en mogen de uitspraak in vrijheid afwachten.

Maandag is er een tweede zittingsdag en maakt het Openbaar Ministerie de eis tegen het drietal bekend. De uitspraak wordt op 23 januari volgend jaar verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel