Oude beelden gezocht van Roggebotsluis

DRONTEN • Do 22 december 2022 | 7:32 • Donderdag 22 december 2022 | 7:32

De aannemerscombinatie Roggebot is op zoek naar beelden van de bouw en de vroege jaren van het Roggebotsluiscomplex bij Dronten. De beelden worden gebruikt tijdens een speciale expositie in het informatiecentrum over de bouw van de nieuwe Roggebotbrug en de aanpassingen van de weg tussen Dronten en Kampen.

Gehoopt wordt dat bijvoorbeeld bouwvakkers, die bijna 70 jaar geleden betrokken waren bij de bouw van de sluis, of hun familieleden nog oude foto's of filmbeelden hebben. De aannemerscombinatie heeft zelf ook een aantal archiefbeelden, maar hoopt met de hulp van anderen een nog beter beeld te krijgen van de geschiedenis van de Roggebotsluis.

Het sluiscomplex tussen Dronten en Kampen wordt komend voorjaar afgebroken. Het is overbodig geworden, omdat verderop richting Elburg recent de Reevesluis als nieuwe waterkering is gebouwd.

Wie film- of videobeelden heeft, wordt gevraagd deze voor 31 januari te sturen naar info@ijsseldeltaprogramma.nl. Inzenders worden uitgenodigd voor de expositie, die half maart open gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel