Raad brengt werkbezoek aan Oostvaarderskliniek

ALMERE • Ma 9 januari 2023 | 12:24 • Maandag 9 januari 2023 | 12:24

De Almeerse gemeenteraad brengt volgende week donderdag een werkbezoek aan de Oostvaarderskliniek in Almere Buiten. Een eerder bezoek dat gepland stond op 13 oktober ging niet door, omdat de kliniek de afgelopen tijd veel in het nieuws is geweest vanwege 'interne integriteitsvraagstukken'.

Tijdens het werkbezoek krijgen de raadsleden een rondleiding door de kliniek. Ook wordt er door de Oostvaarderskliniek een toelichting gegeven op 'de huidige ontwikkelingen'. Alleen raadsleden zijn welkom.

De kliniek kwam vorig jaar in opspraak toen een werknemer was ontslagen, omdat hij een tbs-patiënte gedwongen had tot het verrichten van seksuele handelingen. In politiek Den Haag gingen stemmen op voor een diepgaand onderzoek naar de kliniek. Ook minister Franc Weerwind wilde een onderzoek. Dat bleek in december nog niet te zijn gestart. Oud-werknemers openden in oktober de beerput in gesprekken met Omroep Flevoland, waarbij de termen en omschrijvingen 'machtsmisbruik, angstcultuur, discriminatie, drugs en seks' regelmatig naar voren kwamen. Diezelfde maand werden nog eens vier medewerkers geschorst en gingen de plannen om de kliniek uit te breiden de ijskast in. Ook bleek dat er in de afgelopen vijf jaar 31 meldingen van ernstige geweldsincidenten in de Oostvaarderskliniek zijn gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel