Nieuwe burgemeester Almere wordt dinsdagavond bekend

ALMERE • Ma 16 januari 2023 | 16:50 • Maandag 16 januari 2023 | 16:50

De gemeenteraad van Almere vergadert dinsdagavond over wie de nieuwe burgemeester van Almere wordt. De besloten vergadering begint om 19.00 uur en zal enkele uren duren. Na dat geheime overleg maakt waarnemend burgemeester Ank Bijleveld de naam bekend en legt de voorzitter van sollicitatiecommissie uit waarom er voor die persoon gekozen is.

De vacature ontstond nadat burgemeester Franc Weerwind een jaar geleden vertrok naar Den Haag om minister voor Rechtsbescherming te worden. Dit deed hij een jaar na zijn herbenoeming. Almere kwam plots zonder burgemeester te zitten, omdat Weerwind binnen enkele dagen al vertrokken was.

Ank Bijleveld werd als waarnemend burgemeester geïnstalleerd op 17 januari 2022, dinsdag precies een jaar geleden. De afspraak was dat ze tot 1 maart 2023 in Almere zou werken. Bijleveld werd onlangs door haar collega-bestuurders uit Flevoland genomineerd tot 'beste lokale bestuurder van 2022'. Of ze die prijs in de wacht sleept, wordt volgende maand bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel